A weboldal használatával elfogadod a mi
cookie kezelésünket!

Környezet barát Hűtéstechnológiák

Leírás

Panasonic kondenzációs berendezések természetes hűtőközeggel

A Panasonic bemutatja a kereskedelmi hűtésre tervezett új, környezetbarát CO2 kondenzációs berendezéseit.

panasonic-condensing-units-with-natural-refrigerant

Miért éppen a CO2? Mert természetes hűtőközeg.

Az EU F-Gas rendelete elsődleges fontosságú az európai országok számára. A rendelet biztosítja az üvegházhatást okozó gázokra vonatkozó nemzetközi klímavédelmi vállalásokat megerősítő, valamint a klímabarát, HFC-mentes technológiákra történő globális átállást szorgalmazó kigali módosítás betartását.

A szén-dioxid (R–744) fokozatosan visszaszerzi a helyét a hűtés világában. A környezetvédelmi szempontok miatt a törvényhozók egyre nagyobb figyelmet fordítanak az „alternatív hűtőközegek”, köztük a CO2 alkalmazására.

Környezetvédelmi szemszögből a CO2 nagyon vonzó hűtőközegnek számít. Ózonlebontó potenciálja (ODP) nulla, globális felmelegedési potenciálja (GWP) pedig 1, vagyis természetesen jelen van a légkörben.

Európában az F-Gas előírások 2015-ös bevezetése óta fokozatosan csökkentik a HFC használatát.

Európán kívül természetesen világszerte több országban is aktívan készülnek a HFC-k használatát csökkentő egyezmény megvalósításához szükséges országos törvények bevezetésére.

A Panasonic mostantól Európában CO2 hűtőközeggel működő rendszerekkel segíti a globális felmelegedés megelőzését és a kiskereskedelmi létesítmények környezetbarát üzemeltetését.

A következő táblázatban látható, hogy az R744 (CO2) milyen biztonságos és kedvező környezeti hatással rendelkezik 

További termékek