A weboldal használatával elfogadod a mi
cookie kezelésünket!

Telepítés

A Bakonyi Hűtő- és Klímatechnika Kft. az ország egész területén és nemzetközi viszonylatban is dolgozik. Előzetes felmérés alapján cégünk a megadott helyszínen telepíti a megrendelt berendezést vagy berendezéseket. A klímagázt tartalmazó készülékeket kizárólag F-Gáz vizsgával rendelkező szakember telepítheti. A klímaszerelés általában 3-5 óra alatt elvégezhető munkafolyamat, melyet az előre nem látható körülmények befolyásolhatnak. A szerelés során kollégáink ügyelnek, a tisztaságra a munka végeztével a helyszínt összetakarítva adják át a tulajdonosnak. Forgalmazott márkáink:

Légtechnika rendszerek

A légtechnikai rendszerek kiépítését általában komfort, vagy technológiai céllal valósítják meg. A külső nyílászáróval nem rendelkező helyiségekben keletkezett szennyezett levegő koncentrációjának elvezetése, hígítása, vagy friss kezelt levegővel történő ellátása a feladata. A légtechnikai rendszerek az egyéb épületgépészeti rendszerekhez képest hatalmas keresztmetszeteket alkalmaznak, ezért e légtechnika elemek elrejtése nem minden esetben megoldható, ezért ezen rendszerek helyét, már a tervezés során meg kell határozni, mivel az utólagos beépítése nagyon sok gonddal és a belsőépítészetben nem kívánt esztétikai hatással jár. A szellőző rendszerek gravitációs, vagy kényszeráramú megoldással működhetnek. Alapvetően elszívott, nyomott vagy kiegyenlített rendszereket építünk. Az elszívott rendszerek esetében minden esetben biztosítanunk kell az elszívott levegő pótlásának lehetőségét, mivel ennek hiányában kialakult vákuumhatás miatt nem kívánatos helyekről pl. akár a kéményből is visszaszívhat rendszerünk, mely akár tragédiához is vezethet. Ezek elkerülésére használhatunk külsőlevegő áteresztő készülékeket, amelyek ablakkeretbe, falnyílásba építhetők, és különböző szabályzókkal felszerelve melyek akár automatikus működéssel is lehetővé teszik a megfelelő mennyiségű levegő pótlását. A kis nyomású ventilátorok használata esetén pl.WC is figyelnünk kell a levegő útjára, hiszen hiába működtetünk egy jól szigetelt ajtó mellett ventilátort, ha nem építünk be ajtó rácsot, vagy nem gyaluljuk le az ajtó alját, hogy a levegő átáramolhasson a helységen. A túlnyomásos rendszerek kiépítés viszonylag ritka, általában, vegyszertárolók aknák esetében alkalmazzák a belső koncentráció hígítására, itt egyszerű áteresztő elemek beépítésével tesszük lehetővé a levegő távozását. A kiegyenlített rendszerek esetében az elszívott levegő pótlása is gépi rendszeren keresztül történik. Komfort szellőzés során igényként jelenik meg a be fúvott levegő kezelése fűtése, hűtése, szűrése, esetleg nedvesítés, valamint az elszívott levegő hőjének visszanyerése, mielőtt a szabadba távozik. Cégünk légtechnikai rendszerek kialakítására vállalkozik, üzemek, éttermek, szállodák, konyhák, bevásárló központokban szerzett tapasztalatokkal. Cégünk az elmúlt évek során az alábbi jelentősebb épületek légtechnikai rendszerének kivitelezését végezte:

Hűtő-Fagyasztó-Sokkoló-Érlelő-Szárító kamra telepítés:

Hűtőkamráinkat széles körben alkalmazzák. A hűtéstechnika területétől az élelmiszer feldolgozáson keresztül számos ipari alkalmazásra van lehetőség:

 • hűtőkamra,
 • mélyhűtőkamra,
 • sokkolók hűtő,
 • keltető kamra,
 • kelesztő kamra,
 • halott hűtő,
 • szárító-érlelő kamra,
 • füstölő kamra,
 • hűtőkonténer,
 • nagykonyhai hűtőkamra,
 • látvány hűtőkamra,
 • mezőgazdasági tárolók,
 • borhűtők,
 • éttermi – szállodai hűtőkamrák.

Egy új hűtőkamra létesítése mindig jelentős beruházás egy vállalkozás életében, ezért szükséges néhány előkészítés újonnan építendő hűtőkamrák esetén. A hűtőkamrákra úgy tekintsünk, mint gépekre és berendezésekre. Beltéri telepítésű hűtők esetén szükséges olyan teherviselő síkfelületű aljzat, amelyre a hűtőkamra telepítését meg lehet kezdeni. A folyamatosan képződő cseppvíznek szükséges, hogy elfolyási lehetőség legyen biztosítva. A szükséges elektromos betáp igényt egyeztesse a kivitelezővel, melyet vagy a hűtőkamra telepítési helyén, vagy a hűtő aggregát telepítési helyén szükséges kialakítani. A hűtőberendezéseknek optimális szellőzésre van szüksége. Ezért a telepítési hely megválasztásakor különösen ügyelni kell arra, hogy a kültéri egység – azaz a hűtő aggregát olyan telepítési helyre kerüljön, amely rendelkezik az előírt szellőzéssel. Hűtőkamra készülhet padlós és padló nélküli változatban. A hűtőkamrát érdemes padlóval együtt elkészíttetni. Ajánlott minden esetben padlót is szigetelni vagy padló panelt használni, ami hő technikailag a legjobb megoldás vagy az ajzat beton alatt xps szigetelőt használni. Padlók vastagsága megegyezik az oldalfalakéval, így a hő veszteség minimálisra csökkenthető. A panelpadozatok felső rétege, az úgynevezett koptató vagy járófelület készülhet visa impregnált rétegelt lemez műgyanta bevonattal, csúszásmentes alumínium kivitelben, vagy extra kivitelként megoldható a csúszásmentes teherbíró rozsdamentes acél kivitelben. A kamrákra jellemző: gyors összeszerelés, későbbiekben bővíthető, szétszedhető, áttelepíthető. A megismert igények és az adott hely paraméterei szerint, azok figyelembevételével készül el az Ön kamrája.