A weboldal használatával elfogadod a mi
cookie kezelésünket!

Pályázatok

Egyedi hűtőberendezésgyártó üzemet és kiszolgáló létesítményeket tartalmazó új telephely kialakítása a Bakonyi Hűtő- és Klímatechnikai Kft-nél.

 • A kedvezményezett neve: Bakonyi Hűtő- és Klímatechnikai Kft.
 • A projekt címe: Egyedi hűtőberendezésgyártó üzemet és kiszolgáló létesítményeket tartalmazó új telephely kialakítása a Bakonyi Hűtő- és Klímatechnikai Kft-nél.
 • A szerződött támogatás összege: 31 368 471 Ft
 • A visszatérítendő kölcsön összege: 62 736 943 Ft
 • A támogatás mértéke (%-ban): 29,99 %
 • A projekt befejezési dátuma: 2018.10.17.
 • A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00798

A fejlesztés során egy új termelő üzemet (292,03 m2) és egy bemutatótermet (94,14 m2) építünk fel, valamint a termeléshez szükséges gépek (élhajlító, stancoló, lemezvágó és lemez kicsípő gépek) kerülnek beszerzésre. A meglévő üzem kapacitása már nem elegendő a vevői igények kielégítésére. Az új üzem 100%-os termelési kapacitást fog eredményezni, ezen felül az beszerzésre kerülő gépek a termelési értékláncban való előrelépést is segíteni fogják. Jelenleg a gépeink burkolatát alvállalkozók gyártják, amely kevéssé költséghatékony, valamint a termelés során kockázatot is jelent, ugyanis az adott munkafolyamat késése, vagy minőségi problémája kihat a végtermékünkre. A saját burkolat gyártás költséghatékonyabb, valamint jobban ellenőrizhető és tervezhető, ezen munkafolyamat saját teljesítésével a gyártás szinte összes elemét magunk fogjuk végezni így a termékeink versenyképessége és a vevőink igényeinek kielégítése rugalmasabb és magasabb színvonalú lesz. Az új üzemben elegendő kapacitás fog a rendelkezésünkre állni új termékek fejlesztésére és gyártására.

A beruházás megvalósítása érdekében a tervezett beruházás építési engedélyes tervekkel rendelkezik, ezen felül a beszerzendő gépekre árajánlatok megkérésre kerültek. A beruházásunk megkezdéséhez valamennyi feltétel rendelkezésre áll.

A fejlesztés megvalósításával beindításra kerülő anyagmegmunkálási feladatok elvégzésére szakképzett munkaerőt fogunk felvenni. Az új gépek fejlesztéséhez a vezetőség megfelelő szakmai tapasztalattal és végzettséggel rendelkezik, ezáltal a megnövekedett kapacitások teljes egészében ki lesznek használva, mind a meglévő termékek, mind az újonnan fejlesztendő eszközök gyártásával.

A beszerzésre kerülő élhajlító, stancoló, lemezvágó és lemez kicsípő gépek lehetővé fogják tenni a burkolatok saját gyártását, a meglévő gyártási folyamatunkba, így már a burkolatok gyártása is saját teljesítésben kerül megvalósításra, a jelenlegi alvállalkozói teljesítéssel szemben.

Az új üzemben gyártani tervezett termékek egyedi megrendelésre készülnek, ezáltal kizárólag az adott feladathoz kerülnek paraméterezésre, így jelentős többletértékkel bírnak, sorozatgyártásban készített termékkel nem helyettesíthetőek.

A projektünk során az új eszköz beszerzése (Baykal 26090 hidraulikus élhajlító, Baykal BPM-T 1225 x 30 CNC vezérlésű stancoló, Baykal HGL 2606 lemezolló, Baykal HKA 200x6 sarok kicsípő). Az új eszközökkel a jelenlegi termelő tevékenységünk során alvállalkozó által végzett lemezburkolatok gyártását, kívánjuk saját magunk elvégezni, a költséghatékonyság és rugalmasság növelése érdekében. Új épület építése (üzemcsarnok és bemutatóterem kialakítása). A tevékenység során egy 292,03m2-es gyártóüzem és raktár, valamint egy 94,14m2-es bemutatóterem kerül kialakításra, a gyártási tevékenység fejlesztésére és a termékeink bemutatása érdekében.

Kötelező nyilvánosság célterület keretében egy C típusú projekttábla kerül elkészítésre.

"Humánerőforrás fejlesztése a Bakonyi Hűtő- és Klímatechnikai Kft.-nél gyakornok alkalmazásával."

 • a kedvezményezett neve: Bakonyi Hűtő- és Klímatechnika Kereskedelmi és Szolgáltató kft.
 • a szerződött támogatás összege, 3 252 020 Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban), 100%
 • a projekt tartalmának bemutatása,
 • a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés), 2018.03.14
 • projekt azonosító száma. GINOP-5.2.4-16-2017-01483

Vállalkozásunk a Békéscsabai Szakképzési Centrummal együttműködve részt vesz a megyében végzett minőségi szakemberek képzésében is, gyakorlati hely biztosításával. A vállalkozásunk jelenleg az egyedi hűtőberendezések gyártása terén a térségben és a megyében is a piacvezetők közzé sorolható. Célunk, hogy a jövőben is meg tudjuk őrizni, illetve tovább tudjuk erősíteni a jelenlegi piaci pozíciónkat. Ezen céljainkat erősítik, hogy a megye több nagyvállalatával is folyamatos üzleti kapcsolatban állunk, melynek keretében igényeiknek megfelelő egyedi hűtőberendezéseket, hűtőkamrákat gyártunk. A tervezett projekt célja 1 fő 25 év alatti szakképzett gyakornok alkalmazása. Az alkalmazni tervezett munkavállaló hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő (OKJ:315822100103101) végzettséggel rendelkezik. Az alkalmazni kívánt gyakornok a vállalkozásunk fő tevékenységében a „Nem háztartási hűtő, légállapot - szabályozó gyártása" fog tevékenykedni és ezáltal gyakorlatot szerezni. Az új munkavállaló beilleszkedését 1 fő hűtőgépszerelő végzettségű meglévő alkalmazottunk fogja segíteni a program keretében. A vállalati gyakornoki kapcsolattartó, a cégünknél 2008. január óta van alkalmazásban hűtőgép gyártás és javítás munkakörben, így a megszerzett 9 év munkatapasztalat átadásával fogja tudni segíteni a gyakornok beilleszkedését. A gyakornoki hely kialakításához szükséges eszközök körében 1 db Hilti akku - fúrókalapács, 2 db Hilti akku csomag, 1 db Hilti akkutöltő, 1 db vákuumszivattyú, 1 db Hilti kombikalapács, 1 db Hilti gyémánt fúrókészülék, 1 db lefejtő készülékek kerülnek beszerzésre. A projekt során elszámolásra kerül a kötelező nyilvánosság biztosítása érdekében kihelyezésre kerülő projekttábla előállítási költsége, valamint a létrehozott gyakornoki új munkahelyhez köthető rezsiköltség. A vállalkozásunk tevékenysége során folytatott magas színvonalú munkavégzésnek, valamint a megfelelő szakmai gyakorlattal rendelkező gyakornoki kapcsolattartónak köszönhetően az szakképzési rendszer keretében megszerzett tudást, magas szintű és versenyképes gyakorlati tudással fogja tudni kiegészíteni az alkalmazni tervezett gyakornok, a gyakorlati tudás elsajátítását segíti a vállalkozásunk folyamatos egyedi hűtőberendezések gyártására irányuló megrendelései is. Projektünk számszerűsíthető eredménye 1 fő magas szintű, versenyképes gyakorlati tudással rendelkező hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő szakember betanítása.